Vlekken verwijderen

 

ChemDry Job Bavelaar is niet alleen de specialist in het reinigen van vloeren en meubels. We delen ook graag onze kennis en voorzien u van tips hoe u zelf te werk kunt gaan. Zodra u een vlek heeft, kunt u een aantal dingen doen om erger te voorkomen.

Het belangrijkste is om zo snel mogelijk te handelen. Hoe sneller u de vlek aanpakt, hoe beter uw resultaat is.

Olie en vetvlekken verwijderen

ChemDry heeft zelf meerdere producten ontwikkeld die u zelf kunt gebruiken om vlekken te verwijderen. De Vlekkenblusser is in de meeste gevallen een effectief product, maar niet iedere vlek kunt u met hetzelfde product aanpakken. Bekijk onze webshop voor de Vlekkenblusser en een verwijderingsmiddel speciaal voor olie- en vetvlekken. Onmisbaar in ieder huishouden, kantoorpand of andere zakelijk omgeving.

Als u onderstaande tips toepast in combinatie met onze producten, behaalt u maximaal resultaat.

10 tips om vlekken te verwijderen:

 1. Reageer direct, hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt.
 2. Bepaal de soort vlek. Het is belangrijk dit te bepalen, zodat u de beste middelen kunt kiezen voor de verwijdering.
 3. Schep eerst de resten weg, bijvoorbeeld met een lepel. Werk daarbij van buiten naar binnen.
 4. Ga niet wrijven, want dat zorgt ervoor dat de vlek nog verder in de stof trekt.
 5. Gebruik onmiddellijk de ChemDry Vlekkenblusser of de Grease & Oil Remover. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de meest gangbare vlekken, zowel oude als nieuwe. Onze producten hebben geen nadelige gevolgen voor uw stoffering. Lees hierbij wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing.
 6. Dep de vlek net zolang met een witte absorberende doek of keukenrol tot er niets meer wordt opgenomen. Dep hierbij van buiten naar binnen.
 7. Herhaal eventueel de behandeling  
 8. Ga hierbij voorzichtig te werk, niet te hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek alleen maar groter wordt en dat vezels beschadigen. Beschadigingen blijven altijd zichtbaar, ook als de vlek weg is.
 9. Gebruik geen wasmiddelen. Die samenstelling is niet voor tapijtreiniging geschikt. De kans op beschadigingen is groot.
 10. Gebruik nooit bleekmiddelen, tenzij de informatie over uw tapijt anders vermeldt.

Voor onze Vlekkenblusser en Grease & Oil Remover bezoekt u onze eigen webshop. Hier vindt u meer informatie over onze producten.

ChemDry Grease Oil remover 590 mlChemDry Vlekkenblusser 500 ml (copy)

 

Lukt het desondanks niet om de vlekken weg te halen? Neem dan contact op met ons. We kunnen u ook helpen aan de ChemDry Vlekkenblusser en de Grease & Oil remover of advies geven over verdere behandeling. Mocht u zelf verschillende producten uitproberen, dan is de kans groot dat u de vezels beschadigt of de vlek groter maakt. Daarom is het verstandig om contact met ons op te nemen.