Onderhoudstips

 

Goed onderhoud is net zo, of wellicht nog belangrijker, dan het reinigen van tapijt en meubilair. Goed onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk en voorkomt tevens vroegtijdige slijtage. Ook grijze en donkere looppaden blijven langer weg.

Schoon tapijt levert een grote bijdrage aan een gezondere en betere luchtkwaliteit. Prettig voor iedereen en het vermindert ziekteverzuim en bevordert de arbeidsproductiviteit. Na de reiniging wilt u hier dan ook zo lang mogelijk van profiteren. Dit bereikt u door uw tapijt of meubilair regelmatig te onderhouden.
Bespaar geld op de langere termijn en zorg voor een betere luchtkwaliteit binnen. Dat kan al met onze simpele onderhoudstips:

  1. Stofzuig met regelmaat, drie keer per week, en bij voorkeur met behulp van een SEBO borstelstofzuiger. Deze heeft een goed filtersysteem en een elektrostatisch uitblaasfilter. De ChemDry ondernemer kan u hierbij adviseren.
  2. Verwijder vlekken zo snel mogelijk. De ChemDry Vlekkenblusser is daarbij een zeer geschikt middel. In het geval van een vlek is het belangrijk dat deze direct zoveel mogelijk weggehaald wordt. Behandel de plek met de Vlekkenblusser en dep met een witte (badstof)doek. Ga niet wrijven want de kans dat u de plek erger maakt en vergroot is zeker aanwezig.
  3. Voor meer tips kunt u terecht op onze speciale pagina met reinigingstips. 
  4. Laat uw vloerbedekking en losse kleden minstens een tot twee keer per jaar reinigen. Op deze manier blijft het tapijt schoon en blijft ook de luchtkwaliteit binnen op peil. De ChemDry ondernemer kan u geheel vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden en de noodzaak bij u in het bedrijf of thuis.
  5. Laat uw tapijt regelmatig beschermen: na enige tijd verdwijnt de bescherming. Het tapijt gaat dan weer vuil opnemen, met alle gevolgen van dien. Probeer dit voor te zijn en bescherm uw tapijt tijdig opnieuw.