ChemDry Wil Bohnen

Begin jaren ’70 werkte Robert Harris, de latere oprichter van Chem-Dry, zelf bij een tapijtreiniger om zijn rechtenstudie te bekostigen. Ontevreden als hij was met de reinigingsmiddelen en de resultaten, deed hij jarenlang onderzoek naar een betere methode.

Uiteindelijk bleek zijn koolzuurhoudende reinigingsmethode dé oplossing. Niet alleen waren de resultaten uitstekend, het middel was ook nog eens veilig voor mens en milieu. Door de kracht van koolzuur te benutten zijn er geen schadelijke chemicaliën nodig. Snel nadat Robert voor zichzelf begon en ChemDry had opgericht, bleken vrienden en familie geïnteresseerd in een eigen ChemDry onderneming. Daarmee was de franchiseformule  geboren.

In 1990 bereikte de formule ook Nederland. Nadat we er in 2002 zelf mee in aanraking kwamen besloten we om ons ook aan te sluiten bij deze organisatie en zo is ChemDry Wil Bohnen in 2003 opgericht. Sinds die tijd is ChemDry zich voortdurend blijven ontwikkelen. De nieuwste reinigingstechnieken worden toegepast zonder dat er concessies aan de principes van koolzuur worden gedaan en de organisatie blijft constant bezig met product innovatie om de belasting voor het mileu en het gebruk van grondstoffen zo minimaal mogelijk te maken.